Suomen Jäähdytystekniikan Museo.

Esineistö

Museossa on nykyään yli 300 esinettä, jotka kertovat kaikki oman tarinansa kylmäteollisuuden kehittymisestä. Useat esineistä ovat uniikkikappaleita.

Esineistöön kuuluu maailman ensimmäinen hermeettinen pallojäähdytyskoneisto, joka on ollut käytössä Hotelli Tornissa 1905-1952. Neuvostoliiton valvontakomission aikana pallojäähdytyskoneiston avulla jäähdytettiin mm. samppanjaa, jota juotiin hotellissa enemmän kuin missään muualla.

Esineistö

Presidentti Risto Rytin vanhempien jääsuolakaappi on yli 100 vuotta vanha. Kun museon uudempi osa vihittiin, jääkaapin sisään mitattiin aamulla suolaa ja jäitä oikeassa suhteessa. Iltapäivällä kaapin sisällä oli nolla astetta.

Koko jäähdytysala oli Suomessa uutta sotien jälkeen. Tästä johtuen jäähdytysalan pioneerit kehittivät itse kaiken mittauslaitteista alkaen. Museossa on esillä mittauslaiteita jäähdytysalan varhaisilta vuosilta.

Pääsylippu sisältää opastetun kierroksen museossa ja tutustumisen pihapiirissä  sijaitsevaan Pyhän Mikaelin Kappeliin. Kappeliin on vapaa pääsy.

Saatavissa on kahvi pullan kera hintaan 3€